Cursuri Formator de formatori – cod COR: 242402 acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari ANC (fosta CNFPA)

Cine poate urma acest curs?

 • Oricine are studiile superioare terminate
 • Oricine doreste sa desfasoare activitati de formare profesionala
 • Oricine detine o functie de conducere sau executie

Ai ajuns aici daca:

1Vrei sa devii trainer / formator autorizat

2Vrei o certificare la nivel national (acreditare CNFPA)

3Vrei sa iti aprofundezi cunostintele de trainer / formator cu cele mai noi metode, testate la nivel international

4Vrei sa respecti art. 23, alin. 1 din OG 129/2000: “incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati, furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire.”

5Vrei ca, pe langa cerintele legale, sa inveti si cum se face aceasta meserie prin prisma experientei unei companii de consultanta?

Dupa absolvirea programului, participantii vor invata:

 • Cum sa creeze un program de training bazat pe nevoile de invatare ale participantilor;
 • Cum sa gestioneze dinamica grupului in training;
 • Cum sa gestioneze situatiile dificile in sala de training;
 • Abilitatile de prezentare si abilitati de de facilitare in training;
 • Cum sa-si evalueze singuri sesiunile de training.

Grup Tinta

Persoane interesate sa dobandeasca calitatea de formator, precum si tehnicile de pedagogie. Cursul se adreseaza atat persoanelor care si-au dobandit competentele de formator pe cai informale si doresc sa si le certifice oficial cat si persoanelor care doresc sa devina formatori.

Trainerul acestui curs

Doamna Carmen Prodan, activeaza in domeniul de formare profesionala in vanzari si consultanta de peste 15 ani. A devenit “trainer” (formator) in 1995, in cadrul companiei McDonald’s, pentru ca in 1999 sa devina stagiar al lui Nick Baldock, unul dintre cei mai faimosi traineri de formare din Marea Britanie.

A predat numeroase programe de formare in domeniul vanzarilor pentru diverse si renumite companii din diferite domenii, cum ar fi telefonie mobila (Telemobil), materiale de constructii (Lafarge); Carmen a organizat si a livrat peste 150 de sesiuni de instruire si formare profesionala in domeniul vanzarilor.

In cadrul Plus Training, Carmen preda cursurile: Formator de Formatori, Tehnici avansate de vanzare.

Durata cursului

22 ore

Tematica cursului

Pregatirea formarii, Realizarea activitatii de formare, Evaluarea participantilor la formare, Aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare, Marketing-ul formarii, Proiectarea programelor de formare, Organizarea programelor si a stagiilor de formare, Evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare.

Formatorul este

 • Conceptor al programelor de formare pe baza documentelor normative in vigoare, proiectant al programelor si al activitatilor de formare pe baza indentificarii nevoii si cererii de formare.
 • Organizator al programelor de formare asigurand toate conditiile necesare desfasurarii optime al programului de formare.
 • Facilitator al procesului de invatare si de dezvoltare prin crearea unor situatii de invatare adecvate dezvoltarii competentelor profesionale.
 • Evaluator al programelor de formare.
 • Persoana care invata pe tot parcursul carierii profesionale,dezvoltatndu-si permanent propriile competente de formator.
 • El lucreaza ca formator in institutii de formare, dar poate fi angajatul unei organizatii indiferent de natura ei care are o structura responsabila cu formarea propriilor angajati.
 • Este angajat intr-o organizatie pe un post de conducere sau de executie si ca indrumator de practica, el poate fi sau nu degrevat de sarciniile obisnuite de lucru.
Urmatorul curs

Urmatorul curs programat este pentru zilele de 20-23.11.2013.

Pentru mai multe informatii consulta www.plustraining.ro